Ett önskat recept

13 Sep

Dessa biskvier bakade jag till min födelsedag i maj, så det är inget vi har festat på idag. Men eftersom receptet önskades av Leilei så får det bli ett inlägg om dessa, istället för ett middagsinlägg, eftersom vi har ätit Italiensk lax idag. Fast å va sugen jag blev på att baka biskvier nu…

Chokladbiskvier
Till 12 biskvier
275 g mandelmassa
1 äggvita

Fyllning:
50 g mörk choklad
125 g rumsvarmt smör
1 ½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Toppning:
200 g mörk choklad

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt och blanda den med lite av äggvitan. Rör smeten slät och tillsätt resten av äggvitan lite i taget.
2. Spritsa rundlar, eller bred ut smeten med en sked, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mandelbottnarna i mitten av ugnen ca 12 minuter tills de har blivit gyllenbruna. Låt bottnarna svalna och lossa dem sedan från bakplåtspappret.
3. Smält chokladen till fyllningen över vattenbad och låt den svalna något. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggulan fluffigt. Vänd ner den smälta chokladen i smörkrämen.
4. Bred smörkrämen toppigt på den platta sidan, undersidan, av bottnarna. Ställ biskvierna i kylskåp ca 30 minuter, så att smörkrämen stelnar något.
5. Smält chokladen till toppingen. För att få den tempererad, så att den inte smälter i rumstemperatur, kan 1/3 av chokladen smältas över vattenbad. Smält ner resten av chokladen genom att röra ner den i den smälta chokladen efter att denna har tagits från värmen. Rör till chokladen tjocknar och börjar kallna. Doppa biskvierna i den smälta chokladen, så att smörkrämen täcks, och låt dem stelna i kylskåp.

Receptet kommer från Allt om mat och är skapat av Mia Öhrn.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: