Grönkålspasta

Har ni hunnit tröttna på julmaten? Kanske behövs en lite ny twist på resterna? Har ni inte ätit grönkål på julbordet så passar det annars toppen att göra det nu i mellandagarna.

Vi har upptäckt det fantastiska med grönkål och äter det nästan till allt just nu. Grönkålen är väldigt nyttig och dessutom klimatsmart. Den är frosttålig och klarar av att stå ute i snön, så det är en av få färska grönsaker som man kan få närodlad även vintertid.

Grönkålen är galet god att bara steka i smör och ha som tillbehör till exempelvis fisk. Eller som här tillsammans med pasta, ost och champinjoner, riktigt gott! (Katastrofal bild dock, men snart kommer ljuset tillbaka 😊)

Grönkålspasta
För 4 personer
4-500 g pasta
1-2 schalottenlökar
1-2 vitlöksklyftor
250 g skogschampinjoner
250 g grönkål
1,5 dl mjölk
1,5 dl grädde
2 dl riven ost (gärna vällagrad)
salt
peppar
citronsaft

Gör så här:

1. Koka pastan.

2. Finhacka schalottenlöken och pressa vitlöken. Fräs löken i en stekpanna med smör.

3. Dela champinjonerna i mindre bitar (jag delade varje svamp i fyra). Lägg ner champinjonerna i stekpannan och låt steka någon minut.

4. Skär bort mittenstjälken på grönkålen och skär bladen i mindre bitar. Tillsätt grönkålen i stekpannan och fräs på i 3-5 minuter.

5. Häll på grädde och mjölk och låt detta puttra några minuter. Tillsätt osten och rör ner den så att den smälter. Krydda med salt och peppar. Smaka av med citronsaft.

6. Servera gärna med riven parmesan och rostade solroskärnor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s