En liten kaka…

Ibland kan jag bli så sugen på småkakor, både på att baka dem och att äta dem… Och ibland har jag ganska tråkigt, bara för att det där som man borde göra inte känns speciellt roligt just då… Har man tur så infaller dessa två saker samtidigt, som idag, och då kan man ju inte göra annat än att sätta igång och baka lite, eller hur!?

Hallongrottor
Till 16 st
100 g smör eller margarin, gärna rumsvarmt
2 ½ dl vetemjöl
½ dl socker
knappt ½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
hallonsylt eller marmelad

Florsockerglasyr:
3 msk florsocker
1 tsk vatten

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Dela smöret i mindre bitar och lägg dessa i mjölblandningen. Blanda samman allt till en smidig deg.
3. Rulla ut degen och dela den i 16 bitar. Forma varje bit till en liten boll och platta till dem lätt. Placera bollarna i småbrödsformar och gör en fördjupning i mitten av dem. Fyll hålen med lite hallonsylt.
4. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 10-12 minuter, de ska inte få färg. Låt kakorna svalna.
5. Blanda florsocker och vatten till en slät glasyr, som ringlas över kakorna.

Lämna en kommentar