Tortellini med Västerbottensost och grönkål

Ibland när det börjar bli tomt i kylskåpet hittar jag diverse smått bortglömda ingredienser som behöver tas om hand. Det kan vara en utmaning som misslyckas, men ibland blir det till en toppenkombination. Detta blev en sådan lyckad smakkombo!

Vi har testat lite olika varianter på Västerbottenspesto tidigare och den här varianten med stort fokus på osten tycker jag passar bra i kombination med grönkålen. Det är dessutom så god att man kan äta den med sked bara som den är – om man inte orkar koka pasta alltså 😉

Tortellini med Västerbottens-ost och grönkål

  • 500 g tortellini
  • 200 g grönkål
  • 150 g Västerbottensost
  • 2 dl hackad persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1,5 dl rapsolja
  • 50 g solroskärnor
  • Citronsaft
  • Salt
  • Peppar

Gör så här:

  1. Mixa persilja, solroskärnor, pressad vitlök och hälften av oljan.
  2. Grovriv Västerbottensosten och mixa snabbt ihop den med peston och resten av oljan.
  3. Smaka av med citronsaft, peppar och eventuellt lite salt.
  4. Koka tortellinin enligt anvisning på förpackningen.
  5. Repa grönkålen från stammen och dela i mindre bitar. Fräs grönkålen i smör.
  6. Blanda tortellini med peston och vänd ner grönkålen. Servera gärna på ett stort fat. Toppa med solroskärnor för extra crunch.

Lämna en kommentar